Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban

In Idiom, Soal

Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban – Idiom merupakan kelompok kata dalam Bahasa Inggris yang sudah tersusun sedemikian rupa sehingga memiliki makna tersendiri yang berbeda dengan makna setiap kata yang menyusunnya. Memahami idiom dapat dilakukan dengan menghapalnya atau dengan berlatih mengerjakan soal. Berikut adalah soal bahasa Inggris tentang Idiom beserta kunci jawabannya.

Soal Bahasa Inggris tentang Idiom

I. Choose the best meaning of the idiom on each number!

1. To be the question
a. To take for granted *
b. To refer to
c. To be discussed
d. To raise the objections

2. To pick holes
a. To find a reason
b. To get something up
c. To cut something
d. To criticise someone *

Baca juga:  Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban

3. To drive home
a. To return to a peaceful place
b. To find something
c. To emphasize *
d. To get back to original place

4. To catch a tartar
a. To meet with unpleasant people
b. To catch a dangerous person *
c. To get into trouble
d. To face a competitor

5. To cry wolf
a. To have something bad
b. To give false alarm *
c. To get hurt by someone
d. To turn blue

6. To have an axe to grind
a. A tool to fight
b. To work on something hard
c. To have bad result
d. A private and to serve *

7. To be above board
a. To fight something alone
b. To be in a high place
c. To have a good height *
d. To try to be beautiful

Baca juga:  25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Jawaban

8. To end in smoke
a. To ruin oneself *
b. To overcome a problem
c. To finish in a bad way
d. To get an applause

9. To make clean breast of
a. To impress someone
b. To confess without of reserve *
c. To gain interest from someone
d. To destroy something quickly

10. To put one’s hand to plough
a. To take interest in a job
b. To get entangled into important things
c. To make something with someone
d. To take a difficult task *

11. To play second fiddle
a. To support the role and view of another person *
b. To hang out with friends
c. To reduce someone’s worries
d. To be cheerful, childish, and happy

Baca juga:  Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban

12. To leave someone in the lurch
a. To place someone in the back
b. To overcome someone’s obstacle
c. To desert someone in his difficulties *
d. To lead someone to ease

13. A black sheep
a. A person who is shameful *
b. A person who is black
c. A person who is lucky
d. A person who is like sheep

Advertisement

14. To keep one’s temper
a. To be in a bad mood
b. To get angry easily
c. To prevent the energy
d. To be in a good mood *

15. To smell a rat
a. To see a dead rat
b. To be smelled bad
c. To suspect foul dealings *
d. To see signs of bad things

16. A man of straw
a. A great fellow
b. A man of no substance *
c. A man that likes using straw
d. A very tricky person

17. To set one’s face against
a. To judge by the appearance
b. To be in the same way
c. To be in different movement
d. To oppose with determination *

18. To hit the nail right on the head
a. To punish someone
b. To teach someone a lesson
c. To knock someone down
d. To do the right thing *

19. I met her after a while, but she gave me the cold shoulder.
a. Ignored me *
b. Greeted me
c. Left me
d. Insulted me

20. The robber could be easily arrested because the police were tipped off in advance.
a. Threatened easily
b. Given advance information *
c. Catched up
d. Given the right target

II. Write the right answer in the blank spaces!
1. The National Examinations is over now and you did it very well. Now you can _____ your hair down.
2. When our company was being robbed, our manager and staff did not _____ a hair. They were brave.
3. Whenever I walk passing the coconut tree near the river, I lose my ______ and I run as fast as I can.
4. Karin and Danny were in ______ and ______ after the accident, but now they are getting better.
5. Every plant that my mother plant always grows. She has _______ fingers.

Kunci Jawaban:

I.

1. A
2. D
3. C
4. B
5. B
6. D
7. C
8. A
9. B
10. D
11. A
12. C
13. A
14. D
15. C
16. B
17. D
18. D
19. A
20. B

II.
1. let
2. turn
3. nerve
4. black and blue
5. green

Demikianlah soal Bahasa Inggris tentang Idiom beserta kunci jawabannya. Semoga bermanfaat dan dapat membantu kalian dalam memahami Idiom. Good luck!

Tags: #soal bahasa inggris #Soal Idiom #Soal Idiom dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci
Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya
Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya
Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya – Belajar
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison A. Complete
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban –
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Contoh Soal Melengkapi Kata yang Hilang dalam
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Jawaban
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Jawaban
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan
20 Latihan Soal tentang Pronoun dan Jawabannya
20 Latihan Soal tentang Pronoun dan Jawabannya
20 Latihan Soal tentang Pronoun dan Jawabannya
Idiom-Idiom Bahasa Inggris yang Paling Sering Digunakan dalam Kalimat
Idiom-Idiom Bahasa Inggris yang Paling Sering Digunakan dalam Kalimat
Idiom-Idiom Bahasa Inggris yang Paling Sering Digunakan
Must read×

Top