Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya

In Soal, Vocabulary

Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya – Belajar Bahasa Inggris merupakan hal yang tidak terlalu sulit. Hal terpenting yang harus dikuasai dalam belajar Bahasa Inggris adalah penguasaan kosakata atau vocabulary. Banyaknya kosakata Bahasa Inggris yang dikuasai akan sangat membantu pada saat speaking. Berikut kami sajikan contoh soal vocabulary beserta jawabannya.

Direction : Choose the correct answer from the option a, b, c, or d.

1) Indah …… the match in National Olimpiade. She is very happy.
A. jumped
B. lost
C. celebrated
D. won

2) My sister went to dentist two days ago because her ….. were in pain.
A. teeth
B. ears
C. hands
D. fingers

Baca juga:  Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban

3) A : Can you lend me a hand?
B: Yes, of course. What can I help you?
A: Please, ….. these books to my office.
B : Yes sure, Sir.
A. put
B. give
C. bring
D. read

4) The exam was too ….. for her. She got score 100.
A. easy
B. expensive
C. difficult
D. high

5) Angel’s doll is broken. Angel is very …… now.
A. charm
B. happy
C. sad
D. confused

6) The students’ duty is to … in the school.
A. teach
B. work
C. play
D. study

7) Bimo is celebrating his birthday.
Now Bimo feels ……
A. happy
B. easy
C. angry
D. hungry

Baca juga:  99 Daftar Nama Binatang dalam Bahasa Inggris Lengkap A-Z

8) Nita : Edi, your new shoes are so fit in your …… . You look charming and cool.
Edi: Thank you Nita.
A. body
B. feet
C. finger
D. hand

9) The clown in my friend’s birthday is so … . He makes all children laugh and happy.
A. angry
B. noisy
C. funny
D. quiet

10) The baby is so hungry. So, I …… a meal for him.
A. prepare
B. wear
C. throw
D. kick

11) Lisa : I will wear my white and pink dress to Natalia’s party. What do you think?
Nita: In my opinion, the blue one is better.
Lisa: Really? Okay I will …… the blue dress.
A. go
B. lose
C. hang
D. wear

Baca juga:  58 Istilah Akuntansi dalam Bahasa Inggris dan Artinya

12) The room looks … . I want to clean it soon today.
A. dirty
B. tidy
C. shiny
D. rough

13) Bimo : When did you get up last morning?
Aldi: ……
A. I had breakfast with my family
B. I got up at 5 a.m.
C. I went to bed
D. I was sleepy

14) Taria : Dani, where do you ant to move?
Dani : I want to ….. to Europe with my parents and siblings.
A. walk
B. come
C. run
D. move

15) Agus did not study hard, so he did not … the exam.
A. study
B. pass
C. break
D. go

16) The gardener that works at my house … the grass in my garden every Monday and Thursday.
A. throws
B. plants
C. cuts
D. goes

17) My friend cannot hear anything since his …… are sick.
A. cheeks
B. nose
C. eyes
D. ears

18) Sugar is … , but honey is sweeter than sugar.
A. sweet
B. salty
C. sour
D. smooth

19) Dhoni is a … . He teaches Biology in our class. Every student loves him.
A. ugly teacher
B. kind teacher
C. emotional teacher
D. arrogant teacher

20) Intan: Do you have a ….. ?
Shopkeeper : Yes, we do. The book rack is right there.
A. football shoes
B. persian cat
C. red apples
D. drawing book

21) My aunt is a nurse. She works in Harapan Bunda Cinta Hospital. She ….. the patients there.
A. sees
B. thinks
C. ignores
D. helps

22) Tonny : Pizza and spicy fried chicken are my favourites.
Hani : Yes, I like them too. These pizza and spicy fried chicken are very … .
A. salty
B. sour
C. delicious
D. bitter

23) Something that you can find in your kitchen is a … .
A. pillow
B. stove
C. television
D. sofa

24) My grandmother is a tailor. She makes … .
A. books
B. foods
C. chairs
D. clothes

25) Our father and grandfather always read ….. every morning in living room and drink coffee.
A. newspaper
B. radio
C. computer
D. television

Kunci Jawaban:

1. D
2. A
3. C
4. A
5. C
6. D
7. A
8. B
9. C
10. A
11. D
12. A
13. B
14. D
15. B
16. C
17. D
18. A
19. B
20. D
21. D
22. C
23. B
24. D
25. A

Demikianlah contoh soal vocabulary beserta jawabannya. Semoga bermanfaat bagi kalian semua..

Tags: #Contoh Soal Bahasa Inggris #soal bahasa inggris #Soal Vocabulary

Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Tentang Clause & Kunci
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris tentang Idiom & Kunci
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison
Latihan Soal Tentang Adjective Comparison A. Complete
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban –
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Contoh Soal Melengkapi Kata yang Hilang dalam
Perbedaan Antara Just dan Only Disertai Latihan Soal
Perbedaan Antara Just dan Only Disertai Latihan Soal
Just Kata Just memiliki beberapa arti yang
100 Kosakata Bahasa Inggris Paling Umum dari EnglishClub.Com
100 Kosakata Bahasa Inggris Paling Umum dari EnglishClub.Com
100 Kosakata Bahasa Inggris Paling Umum dari
Must read×

Top