Latihan Soal Tentang Adjective Comparison

In Adjective, Soal

Latihan Soal Tentang Adjective Comparison

A. Complete the following sentences using the appropriate form of the adjective.

1. Karina is …………………… than her cousin.
a) beautiful
b) more beautiful
c) most beautiful

2. Parto is a …………………….. security.
a) good
b) better
c) the best

3. Leno is the ……………………… girl at school.
a) diligent
b) more diligent
c) most diligent

4. The sun is……………………. than the earth.
a) big
b) bigger
c) biggest

5. Mr. Jono is a ……………….. man.
a) rich
b) richer
c) richest

6. Didi is …………………… than Dodo.
a) tall
b) taller
c) tallest

7. It is the …………………… movie I have ever watched.
a) amazing
b) more amazing
c) most amazing

Baca juga:  Pengertian dan Contoh Kalimat Predicative Adjective Lengkap

8. Her cooking ability is …………………. than me.
a) bad
b) worse
c) worst

9. Take the ………………….. of the two cakes.
a) delicious
b) more delicious
c) most delicious

10. Hope you have a ………………holiday in Spain.
a) wonderful
b) more wonderful
c) most wonderful

Advertisement

B. Fill in the correct form of the comparison.

1. In Ramadhan month, some ingredients become…………than it is in the other month. (expensive)
2. Today’s weather is………than yesterday. (cold)
3. My father is…………than my mother. (thin)
4. Tigers are………..than giraffes. (fast)
5. I chose the ……….. shirt because I than hers. (colourful)
6. We should make local product become ……….than the imported one. (famous)
7. My ruler is…than Vebby’s (long)
8. My grandmother is the………….than the other women in this world (pretty)
9. Wezi jokes that he is……….than an elephant. (heavy)
10. Unpredictably, my cat became……..than before. (ill)

C. Fill in the blank by choosing the appropriate words in the box.

younger           more accurate              more difficult

Hotter              luckiest                        sourer

Healthier         thicker                         the worst

happier            more cheerful              scary

busier               better                           more interesting

1. I think ‘Doraemon’ is good but ‘Frozen’ is ______ .
2. Leli’s pronunciation is accurate but Liana’s is ______ .
3. Bob has two sons. Patrick is the oldest one and Ryan is the ______ one.
4. I can’t cope with the English test. It is ______ mathematics test.
5. It turns more and ______ to dig the information about beauty and fashion.
6. I love Indonesia very much but it is getting ______ and hotter.
7. Nowadays, people are ______ to work in the office and deal with computer than in the past.
8. I feel grateful. I must be the ______ mother in the world to have a smart and good son like you.
9. You’re even______ in the real life than in the social media.
10. This yoghurt is ______ than the other one that you gave me yesterday.
11. I prefer my children to play in the natural field with trees and grasses. It seems ______ for their mind and soul than to play with gadget.
12. Please wear ______ clothes than what you usually wear in your country.
13. If you lose in this game, it does not mean that you are ______ of all.
14. I wish you are ______ than you were in the past.
15. Sena told a ______ story last night that makes me difficult to sleep.

Kunci Jawaban:

PART A

1. B
2. A
3. C
4. B
5. A
6. B
7. C
8. B
9. C
10. A

PART B

1. More expensive
2. Colder
3. Thinner
4. Faster
5. More colourful
6. More famous
7. More longer
8. Prettier
9. Heavier
10. Iller

PART C

1. Better
2. more accurate
3. younger
4. more difficult
5. more interesting
6. hotter
7. busier
8. luckiest
9. more cheerful
10. sourer
11. healthier
12. thicker
13. the worst
14. happier
15. scary

Tags: #Adjective Comparison #pengertian Adjective Comparison #Soal Adjective Comparison

Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya
Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya
Contoh Soal Vocabulary Plus Jawabannya – Belajar
Pengertian Possesive Adjective dan Penjelasan Lengkap
Pengertian Possesive Adjective dan Penjelasan Lengkap
Pengertian Possesive Adjective dan Penjelasan Lengkap Possessive
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta Jawabannya
50 Contoh Soal Gerund dan Infinitive Beserta
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci Jawaban
Latihan UN Bahasa Inggris SD dan Kunci
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban
Soal-Soal Question Tag Beserta Kunci Jawaban –
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Soal Bahasa Inggris Melengkapi Kata yang Hilang dalam Paragraf
Contoh Soal Melengkapi Kata yang Hilang dalam
Contoh Kalimat Adjective Phrase Terbaru
Contoh Kalimat Adjective Phrase Terbaru
Contoh Kalimat Adjective Phrase Terbaru – Adjective phrase
Ribuan Kata Sifat dalam Bahasa Inggris dan Artinya!
Ribuan Kata Sifat dalam Bahasa Inggris dan Artinya!
Ribuan Contoh Kata Sifat dalam Bahasa Inggris
Penjelasan + Puluhan Contoh Adjective Berakhiran -Ed dan -Ing
Penjelasan + Puluhan Contoh Adjective Berakhiran -Ed dan -Ing
Penjelasan + Puluhan Contoh Adjective Berakhiran -Ed
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Jawaban
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan Jawaban
25 Contoh Soal Passive Voice Lengkap dengan
Must read×

Top