Contoh Soal Descriptive Text Untuk SMA dan Kunci Jawaban

Contoh Soal Descriptive Text Bahasa Inggris Untuk SMA dan Kunci Jawaban – Berikut ini, ada contoh-contoh soal mengenai descriptive text untuk SMA yang bisa Anda gunakan sebagai bahan pembelajaran. Semoga bermanfaat.

Questions:

This text is for no. 1-5

Orchard Road

Orchard Road is a Boulevard which becomes business and entertainment center in Singapore. Orchard Road is surrounded by a lush tropical and flower gardens which are beautiful. At first, Orchard Road is just a suburban street lined with orchards, plantations nutmeg, and pepper farming. However, in the 1970s, it turned into a shopping center in Singapore. In 1960 and 1970 entertainment industries began to enter this road. Shopping centers such as mall and Plaza was built in 1974.

Baca juga:  10 Cara Membuat Jus Jeruk dalam Bahasa Inggris dan Artinya

Orchard Road runs along about 2.2 km. This road is one-way street flanked by a variety of shopping malls, hotels and restaurants. The shopping area which is nearly 800,000 square meters provides a wide range of Things, food, and entertainment. In this area there are many options that can satisfy visitors from all walks of life starting from the luxury branded things to the Popular branded, from exclusive restaurants to fast food.

There are so many ways that can be accessed to get to Orchard road such as: by taxi, bus or drive your own car. For those who are driving to Orchard Road can be entered from the west through the Napier Road. Vehicles from Dunearn Road can turn to left at the intersection of the Marriott Hotel junction. Vehicles that come from Paterson can turn right onto Orchard Road. Orchard is always crowded so you have to be careful in order not to get lost.

Baca juga:  Contoh Discussion Text About Smoking Terbaru dan Artinya

1. The text mainly focuses on
a. Singapore
b. Orchard Plantation
c. Plaza and Mall
d. Orchard road as business and entertainment center
e. Shopping Center

2. Which statement is TRUE?
a. At first Orchard Road is a crowded settlement
b. Orchard road became business and entertainment center since 1974
c. Vehicles from Dunrean road turn to the left at intersection of the Marriott Hotel junction
d. Orchard road is infamous place at Singapore
e. Orchard road is not surrounded by flower garden

3. In the third paragraph the writer describes about?
a. The location of Orchard Road
b. The things that we can see at orchard road
c. The direction to get to Orchard Road
d. The history of Orchard Road
e. The distance of Orchard Road

Baca juga:  Berita Terkini Dalam Bahasa Inggris Beserta Terjemahannya

4. Words “it” in line 4 refers to?
a. The plantation
b. Luxury branded things
c. The plaza
d. Singapore
e. Suburban street

5. The word “satisfy” in line eighth has the closet meaning with?
a. Pleased
b. Free
c. Frighten
d. Threat
e. Loved

Advertisement

This text is for no. 6–10

Petruk Cave

Petruk cave is one of the leading tourist attractions in Kebumen, Central Java. The cave is located in the dukuh Mandayana Candirenggo Village, Ayah District, Kebumen regency. In the petruk cave there is no lighting that illuminates the cave. It is still very natural cave so that petruk cave is very dark to be entered. Petruk cave’s name is taken from the punokawan of puppet characters that is Petruk. The cave Named Petruk cave because the length of cave is as long as petruk’s nose.

In the cave there are 3 floors that are the first is a basic cave, Hindu caves and Petruk cave. The base cave is a short cave which is just 100 meters away. The cave is used for tourist attractions. Hindu cave is part of the cave that is usually used to put offerings to the ancestor. Inside Petruk cave there are so many stalactites and stalagmites which are really awesome. If you want to explore this cave, you must be led by guides who are ready to take you through the cave. After arriving at the end of the cave, you can see the beach or waterfall located near at the end of the cave

6. What is the text purpose?
a. To inform readers about tourism in Kebumen
b. To entertain reader about Petruk Cave
c. To explain the reader about floors in Petruk Cave
d. To Introduce The Local tourism in Kebumen
e. To describe Petruk Cave

7. Why did Petruk cave named as one of character in Punokawan puppet?
a. Because the cave is belong to Petruk
b. Because Petruk is the first explorer of the cave
c. Because Petruk is buried at the cave
d. Because the cave’s length is as long as Petruk’s nose
e. Because the cave’s depth is as deep as Petruk’s hair

8. Which part of Petruk Cave which used for place to put foods for ancestor?
a. In the basic cave
b. In petruk cave
c. In Hindu cave
d. In front of the cave
e. Inside the cave

9. What is stalactites means?
a. A type of formation that hangs from the ceiling of caves
b. Types of formation that lay on the floor of caves
c. Types of food given to ancestor
d. Someone who guide the visitor in the cave
e. Kind of animals in the cave

10. What is “lead” means in paragraph 2?
a. Guide
b. Take
c. Bring
d. Put
e. Place

Answers:

1. d
2. c
3. c
4. e
5. a
6. e
7. d
8. c
9. a
10. a

Contoh Report Text About Dog dan Artinya
Contoh Report Text About Dog dan Artinya
Contoh Report Text About Dog dalam Bahasa
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja dan Artinya
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja dan Artinya
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru –
Contoh Review Text (Adele – Someone Like You)
Contoh Review Text (Adele – Someone Like You)
Someone Like You “Someone Like You” song
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru –
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang Tidak Terlupakan
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang Tidak Terlupakan
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang
2 Contoh Paragraf Definisi dalam Bahasa Inggris
2 Contoh Paragraf Definisi dalam Bahasa Inggris
2 Contoh Paragraf Definisi dalam Bahasa Inggris
Must read×

Top