Contoh-Contoh Soal Report Text SMA dan Jawabannya

Contoh-Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Report Text Untuk SMA dan Jawabannya – Mau latihan soal-soal report text? Lihat contoh-contoh soal berikut ini.

Text 1

Question for number 1-5

Giraffe

Giraffe is the highest animal in the world. Its height can reach 4.8 to 5.5 meters and its weight about 1360 pounds. Giraffe has a unique characteristic. They have a very long neck and two small horns on its head. Giraffes have big brown eyes and protected by thick and long eyebrows. Her body is covered with a unique pattern that is attached by brown spots all over their body.

Just like camels, giraffes can survive without drinking for long time because giraffes can rely on the water contained in leaves they eat. Giraffes are very selective in choosing food. They always eat young leaves that grow in the tree tops. Their tongue shaped like a knife help them to cut branches which are very hard.

Baca juga:  Contoh Biografi Bahasa Inggris Agnes Monica dan Artinya

Female giraffes can start pregnant at the age of five years, with a gestation period of 15 months. Commonly female giraffe bear one baby, but sometimes two babies at once. Giraffes bear its baby with a standing position. When the baby is about to be born, they just drop it to the ground from a 1.5 meter of height. Baby giraffe can stand with about 20 minutes since being born, and begin breastfeeding within an hour of birth.

1. What kind of text above?

a. Report text
b. Descriptive text
c. Narrative text
d. Spoof
e. News item

2. The text tells us about?

Baca juga:  3 Contoh Report Text About Rabbit dan Artinya

a. Giraffe’s reproduction
b. The strange animals
c. The highest animal
d. Baby giraffe
e. The heaviest animal

3. The unique characteristic of giraffe is?

a. Two horns on its head
b. Their long neck
c. Brown spot
d. Their food
e. Their life

4. The second paragraph mainly discussed about?

a. Giraffe’s food
b. Giraffe’s characteristic
c. Giraffe’s life
d. Giraffe’s reproduction
e. Giraffe’s baby

5. The word “it” in third paragraph refers to?

a. Neck
b. Horn
c. Baby giraffe
d. Food
e. Long period of pregnant

Advertisement

Text 2

Question for number 6—1o

Antibiotic is kind of compounds both natural and synthetic, which has function to press or stop a process of organism’s growth, particularly bacteria. Antibiotic is used to treat bacterial infections and used as a tool for genetic engineering in biotechnology. Antibiotic works as pesticides by pressing or break the chain of bacteria’s metabolism. Nevertheless, antibiotic is different with disinfectant in the process to kills bacteria. Disinfectant kills bacteria by creating an unnatural environment for germs to live.

In terms of treatment, antibiotics dubbed as “magic bullet “because antibiotic kills instantly without injuring its sufferers. Although antibiotic is good for medication, it is not effective in handling infection caused by viruses, fungi, or other nonbacterial.

Antibiotic has diverse types based on their effectiveness against bacteria. There are antibiotics that target gram- negative or gram- positive bacteria and some antibiotic has wider spectrum. The effectiveness depends on location of the infection and the ability of antibiotic to reach location of the infection. Based on how to use, antibiotics are divided into two that are oral antibiotics and antibiotic intradermal. An oral antibiotic is used by mouth while antibiotic intradermal used through anus. Intradermal antibiotic is used for serious cases.

6. What is the best tittle for the text above?

a. How antibiotic is work
b. The invention of antibiotic
c. Antibiotic
d. Kinds of antibiotic
e. Disinfectant

7. Which one is not true?

a. Antibiotic is used to treat bacterial infections
b. Antibiotic is not same with disinfectant
c. Antibiotic kills instantly without injuring its sufferers
d. Antibiotic is effective in handling infection caused by viruses
e. All of statement is true

8. In terms of treatment, antibiotics dubbed as “magic bullet “…. (Paragraph2)
The underline word close in meaning to….

a. Work
b. Seen
c. Say
d. Like
e. Call

9. What is the purpose of the text above?

a. To inform about antibiotic
b. To describe about antibiotic
c. To inform about disinfectant
d. To describe about antibiotic
e. To entertain the reader

10. What is the main idea of the second paragraph?

a. Antibiotic is a compound
b. Antibiotic is good for medication
c. Antibiotic is not good for fungi
d. Antibiotic kill without injuring its suffers
e. Antibiotic is magic bullet

Kunci jawaban:

1. A
2. C
3. B
4. A
5. C
6. C
7. C
8. E
9. A
10. B

Contoh Report Text About Dog dan Artinya
Contoh Report Text About Dog dan Artinya
Contoh Report Text About Dog dalam Bahasa
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja dan Artinya
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja dan Artinya
Contoh Artikel Bahasa Inggris Tentang Pendidikan Remaja
Penjelasan dan Contoh Yes or No Question
Penjelasan dan Contoh Yes or No Question
Penjelasan dan Contoh Yes or No Question
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru
Contoh Review Text Harry Potter Terbaru –
Contoh Review Text (Adele – Someone Like You)
Contoh Review Text (Adele – Someone Like You)
Someone Like You “Someone Like You” song
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Report Text About Eagle dan Artinya
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru
Contoh Explanation Text About Volcano Terbaru –
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Report Text About Durian dan Artinya
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Ketika Idul Fitri
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang Tidak Terlupakan
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang Tidak Terlupakan
Contoh Cerita Bahasa Inggris Tentang Pengalaman yang
Must read×

Top